LadyExpert.cz

diskuze a poradna pro ženy

Bachovy esence [recenze]: Mají podle zkušeností lidí účinek?

Pokud se zajímáte o alternativní metody, které vám mohou pomoci zlepšit kvalitu vašeho života, s největší pravděpodobností jste už slyšely o Bachových esencích. Málokdo ale tuší, na jakém principu fungují a jaké přesně mají na své uživatele účinky. Proto se na ně zaměříme v našem dnešním článku.

Bachova květová terapie, které se také často říká Bachovy esence, je homeopatická metoda, která si v posledních několika letech získala velkou oblibu. Kapky tvoří výluh z různých rostlin, který se spojuje s řešením nejrůznějších stavů.

Tato metoda existuje od roku 1928, kdy ji v Anglii zavedl pan Edward Bach, po kterém se jmenuje. Podle jeho domněnek je většina nemocí způsobena negativním stavem mysli. Proto vytvořil 38 esencí, které měly tyto negativní stavy utišit. Zajímavostí je, že tuto metodu používají i někteří psychoterapeuti při práci se svými klienty.

Jak to ale přesně funguje? A co o Bachových esencích říkají lidé, kteří se je rozhodli vyzkoušet?

Princip fungování

Jak už bylo řečeno výše, pan Bach věřil v to, že negativní naladění mysli se může odrazit na zhoršení fyzického zdraví. Proto stanovil 38 negativních duševních stavů, pro které si vybral 38 rostlin. Bachovy esence se obvykle získávají z divoce rostoucích bylinek a stromů. Položí se do misky s pramenitou vodou, na kterou musí po stanovenou dobu svítit slunce. Po ředění s alkoholem ve speciální laboratoři pak vzniknou kapky.

Jaké esence se používají?

Nebudeme tu vyjmenovávat přehled všech existujících esencí, zkusíme ale vypíchnout pár z nich, které přiřadíme ke konkrétním problémům, na které se nejčastěji používají. Díky tomu si zvládnete udělat lepší obrázek o tom, jak to celé funguje.

Známe například:

  • Řepík na bolest, která se skrývá za veselou tváří
  • Osiku, která se používá na strach z neznáma
  • Buk, který se používá na perfekcionismus a netoleranci
  • Dub na vyčerpání
  • Planou růži na apatii a rezignaci

A mnoho dalších.

Způsob užívání

Překvapivě, pokud se potkají dva lidé se stejným zdravotním problémem, kteří zároveň berou Bachovy esence, neznamená to, že budou používat ty stejné. Nejvíc totiž záleží na tom, jaký mají ke svému problému vnitřní přístup. Co se týče užívání, Bachovy esence se podávají maximálně po několika málo kapkách.

Vzhledem k tomu, že nemají vedlejší účinky, můžete je používat kdykoliv je potřeba. Jen dávejte pozor na to, že kapky obsahují alkohol, který by nemusel být pro některé uživatele vhodný.

Jaké jsou s nimi zkušenosti?

Když se podíváte do nejrůznějších uživatelských diskuzí a hodnocení, zakrátko zjistíte, že Bachovy esence mají tradičně velmi vysokou míru spokojenosti a lidé se k nim pravidelně vrací.

V recenzích a zkušenostech nejčastěji zaznívá, že:

  • Se snadno používají
  • Mají rychlý nástup účinků
  • Je lidé považují za univerzální první pomoc
  • Je kupují opakovaně
  • Jim kapky vyhovují
  • Se jim líbí jejich složení
  • Je jim sympatická filozofie, která za Bachovými esencemi stojí

Některé Bachovy kapky jsou i bez alkoholu, takže je mohou užívat i děti. V některých případech také uživatelé kladně hodnotí to, že jim vyhovuje jejich sladká chuť, díky které se kapky snadno užívají.

Jak tedy můžete vidět, Bachovy květové esence jsou zajímavou terapeutickou metodou, kterou můžete vyzkoušet při zvládání stresu, nespavosti a dalších potíží, které jsou běžnou součástí moderního života.

Vzhledem k tomu, že se s jejich užíváním nespojují negativní účinky, jde o bezpečnou metodu, kterou může vyzkoušet každý, kdo o její otestování projeví zájem. Z toho důvodu bychom se jejich užívání na vašem místě nebránili.

Také máte s používáním Bachových esencí pozitivní zkušenost? Která z esencí je vaše nejoblíbenější?

Zdroje informací

https://cs.wikipedia.org/wiki/Bachova_květová_terapie – Bachova květová terapie (česky)

https://www.medicalnewstoday.com/articles/bach-flower-remedies – Vše o Bachových esencích (anglicky)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.